tekenen en schilderen met Barbara Guldenaar


Barbara geeft ook workshops Tekenen en Schilderen in Krommenie. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@barbaraguldenaar.nl

Workshop Tekenen en Schilderen

Deze workshops bestaan uit sessies van twee uur. De kosten voor de workshop bedragen 75 euro per persoon. Je ontvangt hiervoor een stempelkaart voor vijf workshopsessies van elk twee uur (kosten bedragen dus 15 euro voor twee uur).

Barbara geeft workshops op maandagochtend van 10 tot 12 uur én woensdagavond van 19:30 tot 21:30.
Je kunt ook gedurende het jaar aanhaken.

Wat doe je?

We werken afwisselend naar de natuur - bijvoorbeeld aan de hand van beeldmateriaal en stillevens - en naar opdrachten die gebaseerd zijn op een bepaalde kleur, techniek of specifieke mogelijkheden van het materiaal.

Er wordt gewerkt met tekenmaterialen zoals potlood, houtskool en kleurkrijt en met schildersmaterialen als inkt, aquarel en gouache. De materialen worden afzonderlijk gebruikt maar ook door elkaar heen. Ook wordt het overgangsgebied tussen tekenen en schilderen verkend.

Aan bod komen de werking van lijnen, vlakken en compositie maar ook het specifieke karakter van kleur. Je ontwikkelt je waarneming, leert de mogelijkheden van het materiaal en ontdekt de kracht van jouw verbeelding.

Materialen om mee te werken, naslagwerken, vakliteratuur en modellen zijn tijdens de cursus aanwezig. Je hoeft geen eigen materiaal mee te nemen, maar het mag wel. Zorg in ieder geval voor een kunstenaarsoutfit.