Boulevaart


BouleVaart is nu BouleVaart 2016!!

Omdat BouleVaart 2015 een succes was, met veel ondernemers en ondanks storm en regen veel bezoekers, volgt er een BouleVaart 2016. Het begin van een oer-Krommeniese traditie.

Wanneer? 29 mei 2016

Iedereen die er in 2015 was, komt natuurlijk dit jaar weer.
En iedereen die het gemist heeft, wil nu ook!

Want… BouleVaart brengt KrommeniĆ«ers dichter bij elkaar. Weten wie u moet bellen als u ergens om verlegen zit, aankloppen voor steun, de juiste klusser vinden, een onverwachte samenwerkingspartner, de leukste deal voor een uniek kinderfeestje. Dat alles in uw buurt, in uw netwerk!

Waarom BouleVaart?

Krommenie is van oudsher een ondernemend en betrokken, sociaal gebied en dat wil BouleVaart graag in stand houden en versterken.

De kracht van de stichtingen, verenigingen, gemeentelijke instellingen en ondernemers in Krommenie is hun diversiteit. BouleVaart brengt ze samen, op deze dag, en laat de bewoners zien dat er sociaal, ondernemend, creatief en maat-schappelijk kapitaal is dat Krommenie tot een complete dorp maakt.

Dat vergroot de leefbaarheid en duurzaamheid van de locale samenleving en er komt een actiever uitwisseling tussen bewoners, bedrijfsleven, stichtingen en verenigingen. Aan het festival gaan workshops en training vooraf, om de stichtingen, verenigingen, gemeentelijke instanties en ondernemers vaardigheden te brengen in netwerken, verbinden, communicatie en gebruik van beeld.

BouleVaart groeit

We verwachten dit jaar meer ondernemers en meer maatschappelijke en sportieve organisaties. Leerlingen van het TRIAS en Bertrand Russell College zullen de exposanten en bezoekers van BouleVaart ook dit jaar weer een handje helpen.

BouleVaart is voor jong en oud. In 2016 komt nog meer expertise en vermaak bij elkaar om de senioren in Krommenie te behagen. Kennismaken met yoga, muziek, laagdrempelig toegang tot de notaris, heerlijk met elkaar eten op een mooi plek onder het genot van historische filmpjes.

Verenigingen hebben zowel vrijwilligers als sponsoren gevonden tijdens BouleVaart in 2015. Vrijwilligers zijn niet alleen voor het verenigingsleven van groot belang: verenigingen geven vrijwilligers de kans om sociaal te participeren en mogelijk ook nog om werk te vinden. “Ik ben al twee jaar werkeloos,” vertelde een bezoeker tijdens BouleVaart. “Ik heb geen geld om met vriendinnen op stap te gaan en ik zie ze steeds minder. “Ik doe vrijwilligerswerk omdat ik anders nooit meer onder de mensen kom en nooit  tips krijg van anderen over mogelijke banen.”

  • BouleVaart participeert met de Gemeente Zaanstad om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan.

  • BouleVaart gaf de kans aan startende ZZP-ers om hun product te testen. Daarom biedt BouleVaart in 2016 startende ondernemers deelname tegen een gereduceerde tarief.

Er zijn sporten (ook aan de Vaart), spelen en knutselen voor kinderen vanaf 4 jaar, en voor pubers is er een jongerenpodium - de jeugd heeft tenslotte de toekomst! Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een draaimolen.

Alles in en om het huis komt aan bod, van huisdieren tot duurzaam energie.

Bij BouleVaart staat ‘kunnen wij iets voor elkaar betekenen’  centraal. En natuurlijk hoort daar een drankje bij, heerlijke hapjes en muziek!

Komt u ook?

Like ons op facebook https://www.facebook.com/boulevaart/

onderaan


Bovenstaande tekste en meer informatie lees je op de website van Boulevaart